събота, 23 януари 2010 г.

Will McBraid photography















Уил Макбрайд учи изкувство и история на изкувството в Ню Йорк. В същото време се обучава и като военен, и е разпределен във военната база във Вюрцбург. Още като седва, тй се занимава с фотография и я възприема като самостойно изразно средставо. Първата тема, която разработва, е свързана с живота на войниците в казармите на Вюрцбур.
През 1956 г. Макбрайд се установява в Берлин, където работи като фотограф на свободна практика и прави фоторепортажи за списанията Лайф, Щерн, Кук и туейн. През 60-те години е вече един от най-изявените фотохроникьори на политически и обществени събития - особено на студентските протести в Германия. Много от творбите му разкриват интимните сфери на човешкото общуване.
Фотографията на Макбрайд привлича с предизвикателството да пресъздаде живота на хората и да отрази непрекъснатата промяна на нещата. Тъкмо заради това предава даден сюжет чрез фотоесе под формата на поредица от образи. През 1972г. се премества в Тоскана и продължава да работи като фотожурналист. Две години по-късно се връща отново в Германия и подновява заниманията си с живопис и скулптура.
Тва са малката част от прекрасните снимки, които искам да ви представя на един от любимите ми фотографи в рамките на 60-те години ......

2 коментара:

  1. Впечатлен съм от всички фотографии, които публикуваш тук.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти....всички те са част от мен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване